Kock, Mark
Hotell och Restaurang
Lärling, 1500 poäng
Utbildningen är förlagd på Vuxenutbildningen i Mark
Utbildningen består av en skolförlagd dag per vecka och resten av tiden består av APL (Arbetsplatsförlagt lärande) som med fördel kan göras i din hemkommun. Vid behov av mera studietid kan en av APL dagarna bytas ut mot en hemstudiedag.
Du kan arbeta under tiden, förutsatt att du har ett arbete som kock på minst 80% och att arbetsplatsen kan avsätta handledningstid samt ge ledigt en dag per vecka för studier.
Utbildningen är på heltid, ca 1,5 år och berättigar till CSN. Sommaruppehåll förekommer.
Har du tidigare betyg i någon av kurserna kan du eventuellt få läsa annan kurs. Detta för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.
Utbildningen ingår i BRvux samarbetet: Bor du i Borås, Bollebygd, Herrljunga, Vårgårda, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn behöver du inte något godkännande från din hemkommun.
Förkunskapskrav
Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk.
Du behöver ha en dator med internetuppkoppling.
Ämnes-/kursplan
RLXAAR-K
Anmälningskod
MAKOCK BR.
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (12 st)
- Bageri 1 (BAGBAG01)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)