Hoppa till innehåll

Styckare

Restaurang och Livsmedel

Lärling, 1000 poäng

Utbildningen är förlagd på Almåsgymnasiet i Borås

Du får lära dig att stycka ett helt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Här får du även lära dig djurens anatomiska uppbyggnad och hur du på bästa sätt styckar olika detaljer till färdiga delar för köket.

Beroende på tidigare erfarenheter inom restaurang kan utbildningen skräddarsys och kortas ner.

Lärlingsutbildningen är inte en vanlig praktik. Det handlar istället om att du gör minst 70% av din studiegång på ett företag/arbetsplats Med en lärlingsutbildning kan du få meriterande yrkeserfarenhet samtidigt som du utbildar dig.
Företaget är delaktigt redan från start i din utbildningsplanering. 

Utbildningen är på heltid, ca 1 år och berättigar till CSN. 
Sommaruppehåll förekommer.

Har du tidigare betyg i någon av kurserna kan du eventuellt få läsa annan kurs. Detta för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.

Utbildningen ingår i BRvux samarbetet: Bor du i Borås, Bollebygd, Herrljunga, Vårgårda, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn behöver du inte något godkännande från din hemkommun.
 

Förkunskapskrav

Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande. Godkänt i svenska/svenska som andraspråk. 
Du behöver ha tillgång till en bärbar dator med internetanslutning.
 

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET.

Anmälningskod

ALSTYCK BR.

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (9 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 5057591

    Kursstart
    Ansökan öppnar
    Kurslängd
    Slutdatum
    Antagningsbesked
    Studietakt