Hoppa till innehåll

Kock

Hotell och Restaurang

Dagtid, 1200 poäng

Utbildningen är förlagd på Almåsgymnasiet i Borås

Har du känsla för mat, dryck och människor? Då är Restaurang en utbildning för dig.
Här lär du dig att skapa förstklassiga, välsmakande upplevelser. Du får träna på att hantera råvaror, och förvandla dem till gourmetmåltider och en vällagad husmanskost.

Mat blir aldrig omodernt, och med den här utbildningen kommer du att vara väl förberedd för yrkeslivet. Känsla för smak och form har du redan från början. Utbildningen lär dig sedan att komponera, planera, tillaga och servera. Den praktiska skickligheten är avgörande och det är viktigt att eleverna har bästa möjliga undervisning och utrustning. Vi har ett topputrustat restaurangkök, där du kan lära dig yrket på riktigt. En del av utbildningen gör du på en arbetsplats (APL).

När utbildningen startar behöver du ha skaffat följande plagg och bok: Kockrock, kockbyxor, mössa, bröstförkläde samt arbetsskor. Du behöver också ha skaffat boken ”Matlagning 1” av Helen Westblom Jonsson, Libers förlag.
Vi frågor kontakta läraren peder.ekman@edu.boras.se

Utbildningen berättigar till CSN. Heltid ca 10 månader. 

Har du tidigare betyg i någon av kurserna kan du eventuellt få läsa annan kurs. Detta för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.

Utbildningen ingår i BRvux samarbetet: Bor du i Borås, Bollebygd, Herrljunga, Vårgårda, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn behöver du inte något godkännande från din hemkommun.

Förkunskapskrav

Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk.
Du behöver ha en bärbar dator med internetuppkoppling.

Ämnes-/kursplan

RLXACH

Anmälningskod

ALKO BR.

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (9 st)

Antal Kursstarter: 0

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.