Hoppa till innehåll

Bagare och konditor

Hotell och Restaurang

Dag, 1100 poäng

Utbildningen sker på Almåsgymnasiet i Borås

Du får lära dig att baka matbröd, kaffebröd, arbeta med kavlade degar, för exempelvis wienerbröd, och att göra konditorivaror som tårtor. Ekonomi och planering är andra stora delar i utbildningen. Arbetsuppgifterna blir svårare och svårare efter hand.
Du får arbeta med att baka olika sorters bröd och andra bakverk. Under din utbildningstid kommer du att få tillfälle att se hur arbetet bedrivs på både stora industribagerier och små kvartersbagerier.
Inom konditori får du arbeta mer med att dekorera bakverk. Du kommer att få en inblick i hur man tillverkar konfektyrer av främst choklad och marsipan. Du får också fortsätta att lära dig att baka småkakor och annat kaffebröd.

Utbildningen berättigar till CSN och är på heltid.

Har du tidigare betyg i någon av kurserna kan du eventuellt få läsa annan kurs. Detta för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.

Utbildningen ingår i BRvux samarbetet: Bor du i Borås, Bollebygd, Herrljunga, Vårgårda, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn behöver du inte något godkännande från din hemkommun.
 

Förkunskapskrav

Förutsättningar för att klara utbildningen
Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk.
Du behöver en dator med internetuppkoppling.


 

Ämnes-/kursplan

RLXACR

Anmälningskod

ALBAG BR.

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (9 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 5057587

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Slutdatum
    Antagningsbesked
    Studietakt