Hoppa till innehåll

Svenska 3 - gymnasium dagkurs - 20 veckor

Svenska

Dag, 100 poäng

 Kursens huvudfokus är på att läsa och skriva olika typer av vetenskapliga texter. Vi studerar disposition, språk och stil. Vi tränar faktasökning och källkritik. En egen utredande text med fokus på språkkunskap eller litteraturvetenskap ingår som en stor del av kursen. Mycket av arbetet med den texten sker självständigt.
Kursen ger även en fördjupning i hur man bygger upp och analyserar argumenterande tal och texter. Minst ett argumenterande tal ingår i kursen.
Litteraturvetenskapligt inriktad analys av såväl prosa, lyrik och dramatik ingår tillsammans med litteraturvetenskapliga begrepp och verktyg. Vi läser minst en roman.
Vidare ingår studier i svenska språkets historia och pågående språkförändringar.
I kursen ingår ett nationellt prov som en av flera delar i betygsunderlaget.
 
Kursen är tidskrävande. För lyckat resultat krävs i allmänhet 10–15 timmars arbete varje vecka. I kursen finns inte mycket utrymme för skrivträning, så den sökande som känner sig osäker på sin förmåga eller har ett betyg som är några år gammalt rekommenderas starkt att göra ett inplaceringstest vid ansökningen. Vi råder även sökande som har någon form av funktionsnedsättning att ta kontakt med skolans specialpedagoger innan terminen påbörjas.
 

Förkunskapskrav

Svenska 2

Ämnes-/kursplan

SVESVE03 (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

SVE03-20V

Skolform

Gymnasial utbildning

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.