Hoppa till innehåll

Administration Ekonomi och redovisning, heltid

Försäljning och kundservice

Distans, 900 poäng

Utbildningen anordnas av Arena, distansstudier

Tycker du om att arbeta med siffror och service? Ser du en utmaning i att lösa företagsekonomiska problem? Då är det här utbildningen för dig!
Som ekonomiassistent arbetar du exempelvis med företagets bokföring, utbetalningar, löner, skatter och underlag för bokslut. Det är viktigt att du är noggrann, har god serviceförmåga och gillar att arbeta med siffror.
I rollen som ekonomiassistent kan arbetsuppgifterna variera beroendepå arbetsgivare. I små företag och organisationer kan arbetsupp-gifterna vara mycket breda. Hos en stor arbetsgivare är de ofta mer specialiserade. Du kan även arbeta i bemanningsbranschen eller på serviceföretag.
Utbildningen till ekonomiassistent ger dig en bra grund inför ditt fortsatta yrkesliv. Du kommer att få möjlighet att bekanta dig med SPCS administration, en kunskap som kommer vara en fördel för dig när du söker arbete.
Möjliga framtida arbetsplatser
Tjänsteföretag • Redovisningsbyråer • Industriföretag • Ideella organisationer och föreningar • Statliga förvaltningar
• Kommuner • Landsting • Banker • Bemanningsföretag

Utbildningen berättigar till CSN och är på heltid.

Har du tidigare betyg i någon av kurserna kan du eventuellt få läsa annan kurs. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du behöver byta ut kursen. Detta för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel. Kontakta SYV efter att du har fått antagningsbesked.

Utbildningen ingår i BRvux samarbetet: Bor du i Borås, Bollebygd, Herrljunga, Vårgårda, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn behöver du inte något godkännande från din hemkommun.

Förkunskapskrav

Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik. Du behöver en dator med internetuppkoppling.

Ämnes-/kursplan

FSXABR

Anmälningskod

AREK BR

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 4748234

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Arena Yrkes
  Slutdatum
  Antagningsbesked
  Studietakt