Hoppa till innehåll

En uppdatering av Alvis kommer att ske vid 17.00. Alla kommer att loggas ut. Mvh Support

Social omsorg 1 - flex BR

Vård/omsorg

Flex, 100 poäng

Undervisningen i ämnet social omsorg ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om arbetsuppgifter inom socialtjänsten samt förmåga att utföra dessa på ett yrkesmässigt sätt nära brukare inom socialtjänsten.

I undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla förmåga att ta hänsyn till brukarens allmänmänskliga och individuella behov samt att utveckla förståelse för den enskilda människans uppfattning av sin egen livssituation. Eleverna ska även ges möjlighet att utveckla förmåga att anlägga etiska, sociala och kulturella perspektiv på möten med brukare. Undervisningen ska även bidra till att eleverna utvecklar förmåga att kommunicera och möta brukare med ett lyhört, respektfullt, reflekterande och empatiskt förhållningssätt. Undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om vad som påverkar brukares behov och livskvalitet.

I undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla förmåga att planera, utföra, dokumentera och utvärdera uppgifter inom social omsorg.

Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att ta ansvar för brukare och för olika arbetsuppgifter inom området. Vidare ska undervisningen utveckla elevernas kunskaper om arbetsmiljö och säkerhet för att på så sätt kunna förebygga och minska skaderisken hos brukare och personal.

Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla förmåga att arbeta enskilt och i team inom sociala verksamheter utifrån lagar, styrdokument, en demokratisk värdegrund och överenskommelser om mänskliga rättigheter.

Eleverna ska också ges möjligt att använda teknisk utrustning samt informationsteknik som används inom verksamhetsområdet.

I undervisningen ska eleverna även ges möjlighet att utveckla förmåga att kritiskt söka, bearbeta, värdera och använda information från olika källor.

Studieform - Flex
Flex innebär att du studerar självständigt enligt den planering som du gör tillsammans med din lärare.
Den här formen passar dig som har god studie- och datorvana och tänk på att du behöver ha tillgång till en dator eller läsplatta.
Utbildningen är upplagd med en obligatorisk träff vid utbildningsstart på skolan.
Det kommer att vara regelbundna obligatoriska handledningsträffar via webben eller fysiskt möte minst en gång per vecka.
Dessutom kan du boka handledningstillfälle via webb eller på plats i skolan.
Individuella obligatoriska slutseminarium sista veckan sker via webb eller på skolan.
 

Förkunskapskrav

Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget E i svenska/svenska som andraspråk.

Ämnes-/kursplan

SOASOC01 (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

SOC01-FL BR

Skolform

Gymnasial utbildning

2 Kursstarter

  1. Kursstart 5057596

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Slutdatum
    Antagningsbesked
  2. Kursstart 5057613

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Slutdatum
    Antagningsbesked
    Studietakt